Belangrijk bericht Fiore Osmose Yoga

Beste mensen,

Het zijn intensieve weken geweest, waarin na het overlijden van mijn liefste moeder Bernadette Fretz op 7 mei, enorm gemis maar ook veel dankbaarheid en liefde elkaar hebben afgewisseld. Ik wil iedereen bedanken voor alle steun en medeleven met mij en haar man Klaus. Het doet me goed te weten hoe veel Bernadet voor zovele mensen heeft betekend.

Een aantal weken voordat Bernadet overleed heb ik nog een bijzonder gesprek met haar gehad, waarin ze me zei dat voor haar het belangrijkste was dat ik gelukkig ben.

Ik ben heel blij dat we dit gesprek nog hebben gehad met elkaar. Ik heb haar namelijk verteld dat ik mezelf een verkenningsfase gunde, waarin ik voor mezelf ging denken en voelen hoe het zou zijn als ik de yogaschool in deze huidige vorm zou gaan loslaten, omdat ik voelde dat ik er niet meer gelukkig van werd. De combinatie van het leidinggeven aan 9 opleidingsgroepen, 10 groepslessen, individuele- en kinderyogalessen naast de intensieve verzorging van Bernadet heb ik met veel liefde en toewijding gedaan, maar heeft ook veel van me gevraagd.

Yoga is en blijft voor altijd in mijn leven, hoort bij me en is in mij aanwezig. En juist daarom voelde ik ook steeds duidelijker dat deze vorm niet langer bij mijn ziel past. Als yoga betekent te leven vanuit je hart,  betekent eerlijk en moedig te zijn, dan kan ik niet anders dan daar ook vanuit liefde naar handelen.

Mijn besluit heb ik voordat Bernadet overleed gemaakt. Ook nu, na haar overlijden is die niet verandert, maar eerder versterkt, ik voel dat het tijd is mijn eigen, nieuwe weg in te slaan.

Ik realiseer me dat dit besluit  voor onze huidige leerlingen in de yogalessen en opleidingen grote gevolgen heeft.
Onze leerlingen betekenen veel voor mij en ik ben zo dankbaar voor het vertrouwen dat zij mij, Bernadet en de andere docenten hebben gegeven, dat wij hun in de opleidingen en yogalessen hebben mogen begeleiden op je eigen yogaweg.

Ik ben een trouw mens en het past totaal niet bij me om de dingen niet op een mooie, oprechte manier te willen afronden. Dat is ook niet wat ik van Bernadet heb meegekregen. Om die reden wil ik graag nog een laatste mooi opleidingsjaar geven en een laatste jaar mooie groepslessen samen met de andere docenten voor jullie verzorgen. In juli 2017 laat ik dan definitief de yogaschool Fiore Osmose Yoga los, nogmaals zonder dat dit betekent dat ik hiermee mijn yogaweg loslaat.

Voor leerlingen die groepslessen volgen zal er wellicht de mogelijkheid bestaan dat deze ook na juli kunnen blijven plaatsvinden. Simone wil wellicht samen met een aantal andere docenten de yogalessen graag blijven aanbieden. In welke vorm dat zal zijn is nu nog niet bekend, maar daar horen jullie uiteraard meer over zodra we dat wel weten.

Voor leerlingen in de opleidingen zijn er andere consequenties. Ik geef graag onze huidige leerlingen de gelegenheid hun opleiding bij ons af te ronden en biedt enkele mogelijkheden voor geïnteresseerden om deel te nemen aan ons tweede en derde jaar in de yogaopleiding, of aan de meditatieopleiding. Indien je hierin interesse hebt, neem dan contact met ons op. Wij zullen verder geen nieuwe kinderyoga opleiding en zwangerschapsyoga opleiding aanbieden.

Ik dank jullie oprecht voor je interesse in Fiore Osmose Yoga en dank onze leerlingen voor hun aanwezigheid. Voel je vrij om te reageren als je die behoefte hebt. Niks moet en alles mag zei Bernadet altijd, en voor alles mag ruimte zijn.

In grote liefde, licht en wijsheid,
Fleur

Share This