Wat is kinderyoga?

Tegenwoordig moeten kinderen veel, en vaak al op jonge leeftijd presteren. Daarom staat bij kinderyoga met plezier bewegen en ontspannen voorop!

In de lessen worden oefeningen gedaan die zorgen voor een soepel en sterk lichaam en bedoeld zijn om je kind zich beter te laten concentreren en ontspannen. Ademhalings-en evenwichtsoefeningen zorgen ervoor dat de algehele coördinatie en lichaamshouding kan verbeteren.
Tijdens de lessen worden op een speelse manier staande, zittende en liggende oefeningen met elkaar afgewisseld. Via visualisaties, geleide fantasie en sprookjes leert je kind zich van zijn gevoelens en gedachten bewust te worden en die ook op een gezonde manier te uiten. Daarbij werken we veel met thema’ s uit de natuur en de dierenwereld. De belevingswereld en mogelijkheden van ieder kind staat in de lessen centraal. Iedere les wordt afgesloten met een ontspanningsoefening.

Kinderyoga is voor ieder kind, maar kan juist ook een gunstig effect hebben op kinderen die last hebben van spanningen en concentratieproblemen, en ook helpen bij astma en motorische klachten.

Praktische informatie
De kinderyoga lessen bestaan uit tien lessen van een uur. Voorafgaand aan de cursus is het mogelijk een proefles te volgen. Wij geven les aan kinderen van vijf t/m tien jaar. Bij specifieke problemen, zoals faalangst, AD(H)D en autisme kan het raadzaam zijn individuele kinderyoga lessen te volgen, zodat goed kan worden gekeken naar de individuele behoeften van je kind.

Aanmelden kan via het secretariaat: info@foyoga.nl of 070-3462065

Share This