Wat is zwangerschapsyoga?

Zwangerschapsyoga helpt jou als aanstaande moeder stil te staan bij de lichamelijke, psychische en mentale veranderingen die de zwangerschap met zich meebrengt. Bovendien is de les een mooie gelegenheid om bewuste aandacht aan jezelf en je ongeboren kindje te geven. In de waan van de dag kom je daar misschien niet altijd aan toe. In de lessen doe je verschillende lichaamshoudingen, adem-, en ontspanningsoefeningen. Die houden je lichaam soepel, bewegelijk en actief. Zo kun je meer rust en ontspanning ervaren. Door yoga leer je te luisteren naar de signalen die je lichaam geeft en kun je met meer vertrouwen naar de bevalling kijken. In de lessen besteden we ook aandacht aan mogelijke ongemakken tijdens je zwangerschap. Denk bijvoorbeeld aan slecht slapen, rugpijn of bekkenklachten. De nadruk ligt op ervaren en doen, maar we vertellen ook wat yoga tijdens de zwangerschap en bevalling voor je kan betekenen. De terugkerende ademhalings- en ontspanningsoefeningen helpen je straks ook tijdens de bevalling. Op die manier kun je jezelf tussen de weeën door tot rust brengen en nieuwe energie opbouwen om je kindje geboren te laten worden.

Praktische informatie

Wij geven doorlopend zwangerschapsyoga. Je kunt op elke moment beginnen en weer stoppen met de lessen. De meeste vrouwen beginnen rond hun 20ste week met zwangerschapsyoga. Je kunt ook eerst meedoen aan de reguliere yogalessen en van daaruit overstappen. In principe kun je aan de lessen meedoen tot aan je bevalling. Dit is afhankelijk van je behoefte en lichamelijke conditie. De lessen duren een uur en worden in groepsverband gegeven. Je kunt eerst een proefles volgen en je daarna opgeven voor de wekelijkse lessen tot aan je bevallingsdatum. Je kunt daarvoor een abonnement nemen of een strippenkaart kopen. Kijk voor informatie over de lesdagen en prijzen op onze website.

zwblokje

Partnerworkshops

Om de zes à acht weken organiseren we een partnerworkshop. Jij en je partner krijgen daardoor een beter beeld van het verloop van de bevalling. Naast informatie over de bevalling doen we verschillende lichaams-, massage- en ademhalingsoefeningen, zodat je partner je tijdens de bevalling kan ondersteunen. Aanmelden kan via het secretariaat.

Share This