Docenten van Fiore Osmose Yoga

De volgende docenten geven les bij Fiore Osmose Yoga. Naast de vaste docenten dragen tevens een aantal gastdocenten bij aan het programma van de opleidingen.

Fleur Fretz

Fleur is 36 jaar en als dochter van Bernadet Fretz-Kalberlah van kinds af aan vertrouwd met yoga. Zij heeft zowel de yoga- als meditatieopleiding en kinderyoga opleiding bij Osmose afgerond. Daarnaast volgt zij voor haar eigen inspiratie en oefening regelmatig yoga/meditatie workshops en trainingen o.a. bij Godfried Devereux, Karl Straub en Gert van Leeuwen. Tevens heeft zij de bacheloropleiding Humanistiek in Utrecht voltooid.

Fleur is de eigenaresse van Fiore Osmose Yoga, dat zij sinds april 2009 van Bernadet heeft overgenomen. Op dit moment geeft Fleur op verschillende dagen les. Daarnaast geeft zij individuele yogalessen en verzorgt zij yogalessen op diverse locaties (basisscholen, middelbare scholen, bedrijven). Daarnaast verzorgt zij de kinderyogalessen en de moeder&baby yogalessen. Yoga is voor haar bij uitstek een manier van leven en het steeds weer opnieuw op zoek gaan naar de balans tussen lichaam en geest. Fleur heeft verder de leiding over het secretariaat van Fiore Osmose Yoga en verzorgt opleidingsdagen in de verschillende docentenopleidingen.

Lesstijl: Fleur werkt in haar lessen graag met thema’s, zoals aandacht, open je hart, rust of energie. Afhankelijk van het thema geeft zij invulling aan de les, met zowel statische als dynamische yogahoudingen. Yogahoudingen in series komen elke les aan bod. Daarnaast besteedt zij veel aandacht aan passende adem en meditatieoefeningen en biedt zij graag yogaleerlingen aangepaste houdingen aan, als zij wegens bepaalde klachten of beperkingen nodig zijn. Persoonlijke aandacht in de lessen die zij geeft staat centraal. Zij probeert om die reden haar yogalessen zo in te richten dat yogaleerlingen ook een stukje balans en rust mogen ervaren in hun dagelijkse, vaak drukke, leven.

† Bernadet Fretz-Kalberlah † 

In haar uitvoerige loopbaan heeft Bernadet diverse opleidingen gevolgd op het gebied van yoga en meditatie. Ook heeft zij ruime ervaring met op yoga gebaseerde programma’s in het bedrijfsleven en de gezondheidszorg. Daarnaast voert Bernadet een eigen psychologenpraktijk. Zij geeft al meer dan 25 jaar met veel plezier en toewijding les aan volwassenen, kinderen en zwangeren. De docentenopleidingen van Fiore Osmose Yoga zijn ontwikkeld door Bernadet. Bernadet studeerde psychosomatiek in kind als volwassenen gerelateerd aan de oosterse psychologie, met name de yoga praktijk en filosofie en oosterse technieken. Haar bijvakken waren orthopedagogiek en non-verbale communicatie.

Lesstijl: Bernadet geeft graag invulling aan de yogales door te vragen naar de behoeften van de leerling op dat moment. Zij werkt veel met de ademhaling, visualisatie, meditatie en ontspanningsoefeningen tijdens de lessen die zij geeft.

 

Maneesha de Gier

Vanuit een jarenlange achtergrond in healing, meditatie, TaiChi en Qigong staat Maneesha sinds 2008 op de yogamat. Zij heeft de yoga docentenopleiding bij Fiore Osmose Yoga gevolgd en is na haar stage meteen als docente gebleven. Zij heeft zich ook verder verdiept bij leraren als Mieke de Bock (midlife yoga), Simon Low (Yin/Yang yoga) en met name Sarah Powers (Yin/Insight yoga). Yoga is voor haar niet iets wat je doet, maar iets wat je bent en leeft. Juist in het samengaan van levensfilosofie, beweging, adem, meditatie en ontspanning in yoga vindt zij elke keer weer ondersteuning en inspiratie op haar levenspad. En inspiratie voor haar lessen. Maneesha heeft ook een eigen praktijk voor healing, yoga en massage in Voorburg.

Lesstijl: Maneesha besteedt in haar lessen bewust aandacht aan de balans tussen Yang/Ha: actief, gericht op kracht en uithoudingsvermogen van spieren en Yin/Tha: receptief, gericht op zachtheid en flexibiliteit van bindweefsel en soepelheid van gewrichten. En nodigt je op een toegankelijke en inspirerende manier uit om juist met de combinatie van lichaamshoudingen, adem en meditatie je bewustzijn te verdiepen. Haar lessen worden ervaren als prettig intensief en ontspannend.

Meer informatie over Maneesha en haar praktijk TaraLotus vind je op www.taralotus.nl.

Sarah Walter

Als klein meisje was Sarah vaak op een bewuste manier gedachteloos. Ze vergeleek haar gedachten met wolkjes die aan de lucht voorbij dreven. Op iets oudere leeftijd heeft Sarah voor het eerst yoga beoefend, omdat de vader van een vriendinnetje yoga docent was. Deze ene les is haar altijd bijgebleven en op een filmpje van vroeger is al te zien dat ze iedereen yoga les wilde geven.

Vanaf haar twintigste is Sarah bezig met bewustwording. Met name op het gebied van meditatie, adem techniek, tantra, healing, retraites en stilte wandelingen. Toen zij later met Hatha Yoga begon, kwam het besef dat ze hier meer mee bezig wilde zijn en is zij daarom de docenten opleiding gaan volgen bij Fiore Osmose Yoga. Daarna is ze hier ook begonnen met les geven, omdat deze plek voelt als thuis komen. Haar eigen beoefening deelt ze graag met anderen en yoga les geven voelt heel natuurlijk voor haar.

“Dat mensen meer ontspannen en met stralende ogen de ruimte verlaten nadat ze bij haar les zijn geweest, is het allermooiste cadeau voor een docent”, aldus Sarah.

Sarah is ook te volgen op haar persoonlijke blog: https://www.facebook.com/sarahwalter.soulglow.yoga

 

Ria Coumans

Ria vindt het een uitdaging om cursisten in opleiding te stimuleren en te inspireren bij hun groei tot yoga- en meditatiedocent, waarbij ontwikkeling van eigen talenten voorop staat. Naast haar werk als yoga- en meditatiedocent, waarvoor zij is opgeleid bij Osmose, komt haar uitgebreide ervaring in het werken met verschillende doelgroepen goed van pas. Ook werkt zij in het onderwijs als coach en studentendecaan. Eerder werkte ze als docent orthopedagogiek en trainer sociale vaardigheden en daarvoor als verpleegkundige.  Op creatieve wijze nodigt ze deelnemers  in de opleiding uit aanwezige en nieuwe  competenties van belang voor de yogadocent vorm te geven. Ria geeft opleidingsdagen over de yogafilosofie, meditatie en boeddhisme, chakrapsychologie en  stervensbegeleiding .

 

Anouk Cappuyns

Gedurende heel haar leven is Anouk al bezig geweest met het menselijk  lichaam. Als professioneel danseres, als sportmasseuse en sinds 2010 ook als persoonlijk begeleidster van zwangere vrouwen. Ze heeft altijd een speciale belangstelling gehad voor zwangerschap en geboorte. Een combinatie van zwangerschapsyoga, -­massage en werken als Doula (begeleiden van bevallingen) geeft Anouk heel veel inspiratie. Elke lesdag in de opleiding is weer een mooie manier en uitdaging om mensen te mogen inspireren om les te geven aan nieuw leven in de buik.

Meer informatie over Anouk is te vinden op haar website www.fijnegeboorte.nl

Assal Keshavarz

Ruim 14 jaar geleden begon Assal met haar opleiding in beeldende kunst en heeft met succes haar bachelor behaald. Ze is daarna gepromoveerd in kunstzinnig therapie en werkte met kinderen met een beperking. In diezelfde periode is ze met yoga begonnen en dat heeft ze sindsdien nooit meer losgelaten. Ze studeerde kunstgeschiedenis aan de universiteit van Leiden. Op een gegeven moment wilde ze zich meer gaan richten op haar twee grote passies: yoga en schilderen. Zo besloot ze om de opleidingen Kinderyoga en Zwangerschapsyoga bij Osmose te volgen. Ze heeft daarnaast een babymassage opleiding afgerond. Assal geeft wekelijkse zwangerschapsyogalessen en de cursus babymassage bij Fiore Osmose Yoga.

Simone Charles

Simone is opgeleid in hatha yoga voor kinderen en volwassenen. Zij maakt gebruikt van haar achtergrond als BODYBALANCE® instructrice waarbij onderdelen zoals tai-chi, pilates, yoga en meditatie onderdelen vormen van haar lesmethode. Dit kan heel meditatief zijn of juist een serie houdingen die je de dynamiek en verdieping van yoga laten ervaren. Zij geeft op verschillende locaties les, individueel of in groepsverband. Yoga is voor haar een levenskunst waarin je al praktiserend op de yoga mat inzicht en duidelijkheid kan verkrijgen in psychologische of lichamelijke dilemma’s om jezelf vervolgens te inspireren en te stimuleren op je persoonlijke yoga pad. Simone verzorgt opleidingsdagen in de hatha yoga docentenopleiding en wekelijkse hatha yoga lessen bij Osmose.

Lesstijl: Haar lessen worden omschreven als inspannend, ontspannend en authentiek. Simone laat je weer thuis komen in je eigen lichaam. Haar lessen zijn voor iedereen toegankelijk. Stapsgewijs weet zij op spiritueel, fysiek en geestelijk niveau een eenheid te vormen waarmee je vanuit een nieuw perspectief jezelf leert waarnemen. Meer informatie over Simone vind je op www.sharmayoga.nl    

Ananda Bogers

Ananda heeft als motto Pura Vida! Een uitspraak uit Costa Rica en betekent letterlijk Puur Leven. Ze merkt dat ze door regelmatig yoga te doen, zichzelf steeds beter leer kennen, steeds puurder kan zijn en meer energie en kracht heeft om te doen waar ze voor staat. Al zo’n 7 jaar geeft ze deze kennis met veel plezier door aan peuters, kinderen, tieners en ouders! In december 2006 heeft Ananda de kinderyogadocenten opleiding afgerond bij Helen Purperhart (zie www.kinderyoga.nl). In januari 2012 heeft ze haar diploma hatha-yoga docente behaald bij Osmose. Daarnaast heeft Ananda de HBO-opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening gedaan en werkt ze al meer dan 10 jaar met heel veel plezier en liefde met kinderen en jongeren van verschillende leeftijden, ook met een lichamelijk en/of verstandelijke beperking.

Judith Janssen

Judith kwam tijdens haar studie bouwkunde aan de TU Delft voor het eerst in aanraking met Meditatie, Yoga, Tai Chi en Accupunctuur. Zij volgde verschillende meditatie cursussen en verdiepte zich in het boeddhisme, hindoeïsme, sjamanisme, de Inca’s en Maya’s. Tijdens en na haar studie reisde Judith een aantal jaren rond en leefde en werkte zij op verschillende plekken in o.a. Latijns Amerika, Nepal en Zuid-Oost Azië. Hier verdiepte hetgeen ze had gelezen zich door daadwerkelijk kennismaking met de bij behorende religies en culturen.

In 2008 vestigde zich in Den Haag en begon met wekelijkse yogabeoefening. Gefascineerd door wat de yogabeoefening en meditatie met haar deed en benieuwd om meer te leren over de yoga asana’s hun werking en achtergrond en de yogafilosofie startte ze in 2009 de opleiding tot Hatha yoga docente bij Osmose. Ze liep praktijkstage bij Fleur Fretz  en rondde  haar opleiding af met een scriptie over yoga en zelfcompassie. In 2013 nam ze deel aan de meditatiedocenten opleiding. Ook volgde zij een ademhalingstraining, verschillende workshops op het gebied van Zelfrealisatie, Yin yoga, Taoïsme, Nondualisme, Advaita en Dzogchen. In de afgelopen jaren volgde ze naast een Mindfulness en Zelfcompassie training ook nog een Zijnsgeorienteerde (coach) opleiding.

Yoga is voor haar de ultieme manier om contact te maken met haar lichaam, tot rust te komen en thuis te komen bij zichzelf (in het hier en nu). Het gaat in haar lessen om bewegen binnen je eigen grenzen met respect voor je je eigen grenzen en liefde voor je lichaam. Zij wil rust en ontspanning brengen in een veilige omgeving waarin je helemaal jezelf mag zijn, even weg van een hectische maatschappij.

 

 

Meer weten over onze activiteiten? Lees verder:

Share This