Fiore Osmose Yoga

Osmose  Yoga is in 1985 opgericht en staat bekend als Nederlands Opleidingsinstituut voor yoga, meditatie, spirituele ontwikkeling en bedrijfstrainingen. Sinds april 2009 heeft Fleur Fretz het bedrijf overgenomen onder de naam Fiore Osmose Yoga. Het beleid van Fiore Osmose Yoga is gericht op het aanbieden van een breed palet aan diensten ter bevordering van het lichamelijk, geestelijk en spiritueel welzijn van mensen. Wij bieden professionele vakopleidingen, cursussen, trainingen en activiteiten aan, die een preventieve, educatieve en curatieve werking hebben op het welbevinden van de leerlingen. Dit brede dienstenpalet vindt haar oorsprong in de oosterse yoga- en meditatietraditie. Deze rijke traditie wordt op zinvolle en moderne wijze geïntegreerd in onze westerse samenleving.

Net zoals het Oosten van het materieel rijke Westen leert, leert het Westen van de spirituele rijkdom uit het Oosten.

Activiteiten Fiore Osmose Yoga

Fiore Osmose Yoga verzorgt diverse docentenopleidingen: een driejarige hatha-yoga opleiding, twee-jarige meditatieopleiding, een-jarige kinderyogaopleiding en een een-jarige zwangerschapsyoga opleiding. Daarnaast verzorgt Fiore Osmose Yoga yogalessen (ook voor zwangeren, kinderen en privélessen), yogaworkshops, meditatieavonden en bijscholingen. Uitgebreide informatie over onze activiteiten vindt je elders op deze site.

De opleidingen

LET OP: Hierbij laat ik jullie weten dat wij per september 2016 geen nieuwe opleidingen meer zullen aanbieden. De reden hiervoor licht ik hier uitgebreid toe, voel je vrij deze wel of niet te lezen.

Onze huidige tweede- en derdejaars yogaopleiding zal nog voortgezet worden tot aan juli 2017. Daarnaast bieden wij nog een meditatie opleiding van 1 jaar aan. Voor geïnteresseerden in onze yogaopleiding bestaat er geen mogelijkheid meer te starten met een eerste jaar. Indien je echter interesse hebt in een verdiepingsjaar of in 1 jaar van de meditatie opleiding, bestaat er na een intakegesprek en afhankelijk van je motivatie en yoga-/meditatie ervaring, wellicht de mogelijkheid om deel te nemen. De opleiding kan, afhankelijk van je verdere achtergrond, dan met een certificaat of diploma worden afgesloten.

Er zal geen nieuwe kinderyoga- en zwangerschapsyoga opleiding meer van start gaan.

In de opleidingen staat de ontwikkeling van je persoonlijke yogaproces centraal en wordt je gestimuleerd je eigen visie op yoga, meditatie en spiritualiteit te ontwikkelen.

Tijdens de opleidingsdagen wordt gekozen voor verschillende invalshoeken van waaruit de diverse asana’s, meditatie-, ademhalings- en ontspanningstechnieken aan bod komen. De yogafilosofie van Patanjali vormt de leidraad van alle opleidingen bij Fiore Osmose Yoga. Je leert deze filosofie op eigen wijze toe te passen en te integreren in je dagelijks leven.

Theorie en praktijk wisselen elkaar tijdens de opleidingsdagen af en alle opleidingen hebben een praktijkgericht karakter. Op deze manier leer je hoe je yoga en meditatie op een goede en uitgebalanceerde manier kunt doorgeven aan volwassenen, kinderen en zwangeren. De opleidingen zijn ook uitermate geschikt om tot verdieping en inspiratie in je eigen yoga- en meditatieproces te komen.

Bij Fiore Osmose Yoga wordt je op een nuchtere en niet dogmatische manier uitgenodigd zelf je eigen yoga te onderzoeken en vorm te geven. Individuele aandacht ondersteunt je in dit proces en in je ontwikkeling tot yoga- en meditatiedocent.

Meer weten over onze activiteiten? Lees verder:

Share This