Yoga en meditatie verdiepingsworkshops:
” Yoga en de zoektocht naar geluk”

Yoga is meditatie, meditatie is yoga. Het is een levenskunst, die ons leert om vanuit liefde en verbinding met jezelf te kijken naar wat is. Yoga reikt praktische handvaten en middelen aan om jezelf te onderzoeken. Past dit gedragspatroon, deze overtuiging nog bij wie ik nu ben? Wat komt me deze emotie vertellen? Waar mag ik loslaten, of juist vasthouden? Wanneer hoef ik voor geen van beiden te kiezen en weet ik dat het nu goed is waar ik ben? Yoga geeft een houvast en richting aan in onze zoektocht naar geluk,  en in ons leren omgaan met lijden.

Deze verdiepingsdagen zijn bedoeld om je bewust te worden van de schijnbare tegenstellingen die wij in het dagelijkse leven ervaren. Je stil te laten staan en als liefdevolle waarnemer naar dit wonderlijke gegeven in ons leven te kijken. We lijken namelijk steeds weer te vergeten wie we werkelijk zijn, niet-afgescheiden maar al-een, een mens dat leeft vanuit liefde en vertrouwen. We zijn niet onze angst, weerstand, en negatieve overtuiging, en toch identificeren we ons zo vaak hiermee.
De workshops worden gegeven als een vierluik, maar het is ook mogelijk de dagen afzonderlijk te komen volgen.
Tijdens deze verdiepingsdagen laat ik je via lichaamshoudingen en ademoefeningen contact maken met je lichaam, en mag er ruimte ontstaan voor fysieke, emotionele en mentale spanning- en ontspanning. Vanuit een uitgebreide ontspanningsoefening zullen we een aantal verdiepende inzicht en visualisatiemeditaties beoefenen die je helpen om zonder oordeel te kijken naar wat is. Mediteren betekent ook dat je soms  in aanraking komt met pijnlijke overtuigingen en emoties, zonder daar vanuit een impulsreactie vanaf te willen, of er iets aan te willen veranderen. De meditaties mogen je ondersteunen om vanuit de verbinding met je hoofd, hart en ziel, uit te komen bij het diepere weten in je Zelf. Tijdens deze dagen zijn er ook een aantal deelmomenten en soms ook kleine partneroefeningen, omdat juist het delen van je inzichten, en het uitspreken van wat is, helend kan werken. De yogasutra’s van Patanjali en de visie van Jan Geurtz over liefdevol gewaarzijn worden als inspiratiebronnen meegenomen tijdens deze dagen.
De workshops zijn voor bedoeld voor yoga en meditatiedocenten om hun eigen yogaproces verder te onderzoeken en vanuit nieuwe inspiratie anderen in hun eigen zoektocht naar geluk te begeleiden.
” Yoga mag mensen naar hun eigen Zelfstandigheid leiden.”  Bernadette Fretz

Thema’s en data:
Zondag 14 oktober 2018             “ Zelfafwijzing en zelfliefde”
Zaterdag 20 oktober 2018          “Het innerlijke kind en de liefdevolle volwassene”
Zaterdag 10 november 2018      “Omgaan met Lijden vanuit compassie en dankbaarheid”
Zondag 11 november 2018          “Yoganidra en meditatie als Zelfbemoediging”

De onderstaande workshops zijn van 11.00-17.00 en vinden plaats bij Wake-Up, Centrum voor yoga, meditatie en levenskunst, Piet Heinstraat 98 te Den Haag.
De workshops zijn inclusief verse vegetarische soep en fruit.
Geef je via op door te mailen naar info@foyoga.nl of bel op 06-24646344.
Kosten: € 85,- voor 1 losse workshop, € 300,- bij deelname aan alle 4 workshops.
Share This