Dans je Yogapad!

Eer de godin in jezelf! Vier je lichaam deze herfst, maak je hoofd leeg en stap even uit je dagelijkse routine. Wat is een feest zonder dans? En een dans zonder lichaam? Je hoeft namelijk geen begenadigd danser of yogabeoefenaar te zijn om aan deze workshop deel te nemen. Dans en Yoga is voor iedereen. Het is een warme uitnodiging om met respect je lichaam te vieren en verwonderd te raken over nieuwe ruimte en mogelijkheden op je yoga pad. Jij word de toeschouwer van je innerlijke danser. Jouw bewegingen betekenen de wentelingen van het universum. Bewegen op je eigen helende en zuiverende kracht om je levensenergie op te wekken zonder dat het ego de boven toon vormt. De ademhalingsoefeningen helpen je om je hoofd leeg te maken en de yogahoudingen in een vloeiende lijn vorm te geven. Door het uitdiepen van yogahoudingen en het luisteren naar je favoriete muziek kan je in een hogere staat van bewustwording raken. Dat is waar de magie start!

“Yoga is like music. The rhythm of the body. The melody of the mind and the harmony of the soul, create the symphony of life” – B.K.S. Iyengar”

Onlangs las ik het artikel “muziek als medicijn: effectiever dan medicatie?”. Hierin wordt uitgelegd dat muziek effect heeft binnen 4 domeinen namelijk:

  1. blokje (57)Het reguleren van de stemming
  2. Stress
  3. Immuniteit
  4. Hulpmiddel om sociaal contact te leggen

Muziek is één van de keuzes voor een gezonde levensstijl. Onderzoek toont aan dat als gevolg van het luisteren naar muziek neuro chemische processen plaatsvinden. Dit is van invloed op je gezondheid en kan pijn verzachten. Om van muziek te kunnen genieten zijn er twee componenten nodig.

  1. Het anticiperen op je favoriete muziek
  2. Het daadwerkelijk horen van de muziek

HIER kun je het gehele artikel terug vinden.

Voor de workshop dans je yogapad nodig ik je hierbij van harte uit om uiterlijk 3 dagen voor de workshop op dinsdag 10 november 2015 van 18:00-20:00 uur je favoriete muziekstuk aan mij door te e-mailen: simone@sharmayoga.nl.

In deze workshop gaat het er mij niet om hoe je yoga zou moeten beoefenen of hoe je zou moeten dansen maar meer om een persoonlijk inzicht te verkrijgen door de beoefening van yoga gekoppeld aan dans en het luisteren naar je favoriete muziek. Het is een manier om je yogabeoefening te personaliseren en hiermee te verinnerlijken. Dit proces leidt naar zelfstandige en juiste keuzes in je leven om zoveel mogelijk uit je eigen potentieel te halen. Belangrijker is de “karmische” samenhang van jou en mij verbonden met onze omgeving! Het beloofd een bijzondere sfeer te worden! Dans je yogapad!

Tot dan(s)!
Simone Charles

Share This