Yoga en meditatie verdiepingsworkshops:
” Een reis door de chakra’s”

Yoga is meditatie, meditatie is yoga. Het is een levenskunst, die ons leert om vanuit liefde en verbinding met jezelf te kijken naar wat is. Yoga reikt praktische handvaten en middelen aan om jezelf te onderzoeken. Past dit gedragspatroon, deze overtuiging nog bij wie ik nu ben? Wat komt me deze emotie vertellen? Waar mag ik loslaten, of juist vasthouden? Wanneer hoef ik voor geen van beiden te kiezen en weet ik dat het nu goed is waar ik ben? Yoga geeft een houvast en richting aan in onze zoektocht naar geluk,  en in ons leren omgaan met lijden.

Deze verdiepingsdag is bedoeld om je bewust te worden van de schijnbare tegenstellingen die wij in het dagelijkse leven ervaren. Je stil te laten staan en als liefdevolle waarnemer naar dit wonderlijke gegeven in ons leven te kijken. We lijken namelijk steeds weer te vergeten wie we werkelijk zijn, niet-afgescheiden maar al-een, een mens dat leeft vanuit liefde en vertrouwen. We zijn niet onze angst, weerstand, en negatieve overtuiging, en toch identificeren we ons zo vaak hiermee.
De chakra’s zijn energiegebieden in het lichaam die zich uitstekend lenen voor verder zelfonderzoek. Waar is je energie in balans, en in welk lichaamsgebied is er juist sprake van een overactieve energie of een tekort. En wat komt je dat vertellen? Je lichaam signaleert, en onze geest heeft een neiging dat wat is te beoordelen. Wat gebeurt er echter als je objectief, vriendelijk en zonder oordeel kijkt naar dit signaal?
Tijdens deze verdiepingsdag laat ik je via lichaamshoudingen en ademoefeningen een reis maken door je lichaam heen, en mag er ruimte ontstaan voor fysieke, emotionele en mentale spanning- en ontspanning. Vanuit een uitgebreide ontspanningsoefening zullen we een aantal verdiepende inzicht en visualisatiemeditaties beoefenen die je helpen om zonder oordeel te kijken naar wat is. Mediteren betekent ook dat je soms  in aanraking komt met pijnlijke overtuigingen en emoties, zonder daar vanuit een impulsreactie vanaf te willen, of er iets aan te willen veranderen. De meditaties mogen je ondersteunen om vanuit de verbinding met je hoofd, hart en ziel, uit te komen bij het diepere weten in je Zelf. Tijdens deze dagen zijn er ook een aantal deelmomenten en soms ook kleine partneroefeningen, omdat juist het delen van je inzichten, en het uitspreken van wat is, helend kan werken. 
De workshops zijn voor bedoeld voor mensen die al wat langer yoga en meditatie beoefenen. Yoga en meditatiedocenten zijn ook van harte welkom.
” Yoga mag mensen naar hun eigen Zelfstandigheid leiden.”  Bernadette Fretz

Thema’s en data:
Zondag 9 februari 2020             “ Reis door de chakra’s”

De onderstaande workshops zijn van 11.00-17.00 en vinden plaats bij Wake-Up, Centrum voor yoga, meditatie en levenskunst, Piet Heinstraat 98 te Den Haag.
De workshops zijn inclusief verse vegetarische soep en fruit.
Geef je via op door te mailen naar info@foyoga.nl of bel op 06-24646344.
Kosten: € 85,- voor 1 losse workshop

Share This