Yoga liefdeYoga is liefde en liefde is Yoga

Deze prachtige tekst is dit keer opgeschreven door Rani, mijn zeer gewaardeerde collega op ons secretariaat. Het past ook prachtig bij het thema van het hartchakra, wat deze week in mijn yogalessen centraal heeft gestaan.

Liefde geven en ontvangen, vraagt om je te verbinden. Met jezelf en alles om je heen. Yoga is dan steeds weer opnieuw de verbinding aan te gaan met jezelf, en alles om je heen. Liefde geven en ontvangen is mogelijk als we ons durven te verbinden. Met onszelf en de wereld om ons heen. Daardoor voelen en opmerken wat is, zodat we in liefde kunnen zijn.

Ongemerkt voelen we soms dat we weg zijn uit die verbinding, en vergeten we tijdelijk wie we werkelijk zijn. Yoga helpt ons te onderscheiden. Je dan opnieuw te verbinden met je eigen hartenernergie, kan helpen om weer weer opnieuw te voelen wie je werkelijk bent: een mooi en liefdevol mens!

 

Deze oefening kan je hierbij helpen:
Ga in een gemakkelijke houding zitten of liggen. Sluit je ogen en voel waar jouw lichaam de ondergrond raakt. Voel je ademhaling, het in- en uitstromen van energie. Bij elke inademing stroomt nieuwe energie van binnen naar buiten, bij elke uitademing stroomt verbruikte energie van binnen naar buiten. Volg dit vanzelf gebeurende proces eens een aantal keer.

blokjes52Ga dan met je aandacht naar je hart… Voel je hart kloppen, voel hoe elke inademing een aangename ruimte geeft aan je hart, terwijl bij elke uitademing je je hart nog dichter bij je kunt dragen. Misschien leg je nu je handen op je hart. Voel dat je leeft, je ademt, je liefdevol aanwezig bent in het hier en nu…

Kijk dan eens of je terug kunt gaan in je herinnering en terugkijkt naar jezelf als kind! Waar werd jij als kind heel blij van? Waar was je met heel veel plezier en vreugde mee bezig? Met wie was je, of was je alleen? En kijk dan of je vanuit het kijken naar jezelf als kind ook nu die vreugde, dat plezier in je hart kunt voelen… Laat die vreugde, die blijdschap in en door je heen stromen. Adem… en geniet… Als je merkt dat het genoeg is, laat je herinnering weer los… Adem dan weer dieper in en maak een beweging die bij je past op dit moment…

Wellicht inspireert deze hartmeditatie je om eens opnieuw iets te gaan ervaren waar je als kind of huidige volwassene blij van wordt… jouw hart sneller van gaat kloppen. Jou het gevoel geeft dat leeft en in liefde kunt zijn met wie je werkelijk bent!

Namaste! Liefs, Fleur

Share This